Pannkaka & omelett

Bananpannkaka

bananpannkaka

Bananpannkaka

Alla talar om bananpannkaka så jag var tvungen att testa om det är så fantastiskt som alla påstår och visst var det gott. Det verkar finnas otroligt många olika sätt att blanda till denna bananpannkaksmet och jag hade i banan, ägg, mandelmjöl, salt, vaniljpulver och lättkvarg. Det var ganska svårt att få till fina pannkakor då dem gärna föll isär när jag skulle vända på dem, men stek dem på medelvärme och låt det ta lite tid så blir dem som bäst…

Serverade pannkakorna med kvarg blandat med en nypa vaniljpulver, kokosflingor och hallon. Ett nyttigt och mättande mellanmål som får tummen upp av både barnen och mig…

pannkaka

Bananpannkaka – 1 portion

1 mogen banan

2 ägg

1 msk mandelmjöl

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

1 msk lättkvarg

 

Gör så här

Mossa bananen med hjälp av en gaffel.

Blanda ner övriga ingredienser och blanda till en smet. Antingen för hand eller med mixer.

Grädda pannkakorna på medeltemperatur i lite smör.

 

2 Comments

  • farmor

    Det måste provas. Tycker ”vanliga” pannkakor ofta blir för stabbiga av allt vetemjöl. Denna varianten låter mer ”hälsovänlig”.

Lämna ett svar till Hemma hos Andrea Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.