Förrätter & småplock

Champinjoner med en Asiatisk Touch

champinjoner

Champinjoner med en Asiatisk Touch

Världens godaste sallad måste vara gemsalladen, små minisalladshuvuden med krispiga blad. Här har jag fyllt dem små salladsbladen med champinjoner frästa i vitlök, chili, salladslök och ingefära toppade med sesamfrön. En liten aptitretare före maten kanske.

Champinjoner med en Asiatisk Touch – till ca 5 blad

10 färska champinjoner

1 vitlöksklyfta

2 salladslökar

ca 1 tsk hackad chili

ca 1 tsk riven ingefära

svartpeppar

en skvätt soya

2 msk vatten

1 gemsalladshuvud

sesamfrön

 

Gör så här

Skölj och skiva champinjonerna.

Finhacka chili och riv ingefära med ett rivgärn.

Skiva salladslöken i tunna slantar.

Stek champinjonerna i olivolja.

När champinjonerna börjar bli klara pressa i vitlök och tillsätt chili.

Blanda ner salladslök och ingefära.

Peppra.

Häll på en skvätt soya och lite vatten. Låt puttra ihop en stund.

Skölj salladsbladen och lägg upp på ett fat.

Fyll bladen med champinjonröran och toppa med sesamfrön.

sallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.