Allmänt

Vegetarisk Pytt i Panna

pytt i panna

Vegetarisk Pytt i Panna

Något jag måste bli bättre på är att använda upp det som redan finns i kylen istället för att slänga och fylla på med nytt, det är varken ekonomiskt eller miljövänligt. Behövde något snabbt och enkelt till lunch så jag gjorde en vegetarisk pytt i panna av det jag hade hemma, en bit aubergine, zucchini, morot och röd lök, en förpackning med svarta bönor, vitlök, salt och peppar och till det ett stekt ägg och lite blandsallad. Tog inte många minuter att tillaga denna superenkla vegetariska pytt i panna, inget märkvärdigt men både gott, ekonomiskt, snabblagat och nyttigt.

pytt i pannasvarta bönor

Vegetarisk Pytt i Panna – 1 portion

1 bit aubergine

1 bit zucchini

1 morot

5 champinjoner

1/2 röd lök

1 vitlöksklyfta

2 dl svarta bönor

salt och svartpeppar

olja att steka i

 

Gör så här

Tärna aubergine, zucchini och morot.

Skiva lök och champinjoner.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och häll i grönsakerna.

Pressa i en vitlöksklyfta.

Salta och peppra.

Skölj bönorna i vatten och låt rinna av.

Vänd ner bönorna i stekpannan.

Servera med ett stekt ägg och sallad.

 

 

2 Comments

 • farmor

  Du är så klok du! Och jag håller helt med om, att man allt för ofta ”glömmer” något som ligger längst bak på en hylla i kylen. Själv brukar jag ibland med nästan samma ingredienser som du har i din pytt, svänga ihop en härlig soppa, som snabbt får sig en ”omgång” med stavmixaren. Så fram för flera ”skafferirensningar”; nyttigt, gott, ekonomisk och miljövänligt, som du så riktigt påpekar. Kram från din farmor.

  • Hemma hos Andrea

   Man slänger på tok för mycket och med lite fantasi så kan man få ihop allt möjligt gott av det man har hemma.

   Trevlig helg, massa kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.