Inredning

Bemz & Nils stol från Ikea

nils stol ikea

Bemz & Nils stol från Ikea

I höstas gjorde vi om lite hemma och bland annat så flyttade vi upp soffan till övervåningen och gjorde ett tv/lekrum för att istället få plats med ett matbord i vardagsrummet. Idag har vi endast en liten tv hörna i vardagsrummet med två fåtöljer och därför var det väldigt viktigt att matplatsstolarna var bekväma och vi fastnade för Ikeas stol Nils, man kan verkligen sitta en hel kväll i dem och vi är jättenöjda. Dock är det inte det smidigaste med vit klädsel, blir väldigt skitigt snabbt men tyvärr finns det endast två tyger på Ikea till denna stol.

Känner du till Bemz? Det är ett företag som säljer klädsel till olika Ikea möbler som tex Ektorp serien, Ekeskog, Karlstad, ja flera olika serier och gissa om och jag blev glad när jag upptäckte att Bemz även säljer klädsel till Nils stolen! Finns massvis med olika tyger att välja mellan och jag hittade ett grårutigt tyg som jag fastnade för. Så har du en gammal Ikea möbel som du vill förnya kika in på Bemz HÄR.

nils stol ikea

4 Comments

 • Camilla Ekheim

  Det är jättebra, där beställde vi en ny klädsel till vår bäddsoffa för ett antal år sedan, kanon!
  Glad påsk till er alla

  • Hemma hos Andrea

   Men vad roligt att höra att ni var nöjda, vi har kikat många gånger men aldrig kommit till skott. Man har ju en del Ikea möbler 😉

   Glad Påsk till er.
   Massa kramar

 • Sanna Preifelt

  Hej!
  Jag är lite inne på dessa stolar från Ikea, och har läst att de är 60cm breda. Vårt kök är ganska litet, så jag tänkte höra med dig – på bilden, hur ”långt” är ert köksbord? Jag antar att man får gå upp till minst 140cm på bordet om man ska kunna ha dessa stolar? 🙂

  • Hemma hos Andrea

   Hej Sanna. För tillfället har vi bordet i ett förråd då vi börjat packa inför flytt. Bordet är från Ikea och heter Bjursta och jag tror att vi har det största i serien och då är bordet som längst 260 cm och som minst 175 cm. Vad bredden är mellan bordsbenen vet jag inte, men det går in 2 Nils stolar och har man vanliga lite nättare stolar går det in 3 stycken. ”Nils” stolen är jätteskön men dem tar lite plats. Du måste nog ha minst 140 cm brett bord för att det ska funka. Hoppas jag var till någon hjälp 🙂

   //Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.