Köttfärs

Köttfärsås med Hela Champinjoner

köttfärsås

Köttfärsås med Hela Champinjoner

Slängde ihop en god köttfärsås igår och smaksatte den med lantbuljongen från Renée Voltaire jag köpte här om veckan. Hade även i hela konserverade champinjoner, mums! Jag tycker det är gott när champinjonerna är små och Icas egna på burk är jättebra.

Jag har sagt det förut men jag säger det igen, man ska verkligen inte ha förutfattade meningar om vad barn tycker är gott och inte gott utan presentera allt för dem och låta dem smaka. Vi har en liten ”regel” här hemma, att man måste alltid smaka innan man säger att man inte gillar och tycker man inte det är gott behöver man inte äta mer, men oftast tycker dem faktiskt om det dem smakar. Bönor ÄLSKAR dem! En annan sak som jag märker påverkar hur mycket och vad dem äter är när vi dukar fram maten på bordet och dem får ta själva istället för att vi lägger upp maten på deras tallrikar.

 

Köttfärsås med Hela Champinjoner – 4 portioner

500 g nötfärs

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 msk Lantbuljong från Renée Voltaire

salt & svartpeppar

500 g passerade tomater

1/2 burk cremefraiche

 

Gör så här

Bryn köttfärsen i smör.

Tillsätt finhackad lök och pressa i vitlök.

Tillsätt buljong.

Häll i passerade tomater.

Tillsätt cremefraice.

Smaka av med salt och peppar.

Låt småputtra en stud.

Häll av vattnet från champinjonerna och blanda ner i köttfärsen.

 

 

2 Comments

  • farmor

    Trevligt att du också tycker lantbuljongen ger extra knorr på det mesta. Jag har också prövat den med Chili under hösten, men fick inte till det. Så jag gav bort den till Ellen.

    • Hemma hos Andrea

      Den är jättegod, tack för tipset. Var tvungen att köpa den efter dina rekommendationer. Chilin har jag inte testat än, vet inte vad den passar till?! Kanske får fråga Ellen om hon fått till ngt gått Thailändskt kanske, det är ju hon en hejare på. Jag har hennes kokbok men inte tillagat ngt än. Finns massa gott och spännande där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.