Allmänt,  LCHF

Smör vs Margarin

smör vs margarin

Smör vs Margarin

En bild säger mer än 1000 ord! För ett tag sen jag fick upp ögonen för skillnaden på våra olika kostfetter och numera köper jag endast riktigt smör, bregott, olivolja och kokosfett. Margarin köper jag aldrig längre. Det är en ganska stor prisskillnad på dessa två produkter men när man ser bilden ovan så blir det genast ännu mer värt att lägga dem där extra kronorna på riktigt smör.

  (Bild lånad från matfusket.wordpress.com)

8 Comments

 • Rebecka

  Jag köper också bara Bregott och använder olivolja när jag steker mat o s v.
  Lätta också sådana grejor innehåller bara massa tillsatser.
  Så man ska köra på så naturliga
  ingredienser som möjligt 🙂

  • Hemma hos Andrea

   Verkligen! Och det är mycket dolda ingredienser i vår mat som man inte har en aning om. Väldigt intressant när man börjar fördjupa sig i det. Trevlig helg.

 • Karro

  Håller med..aldrig, aldrig margarin! Började använda riktigt smör, bregott och kokosfett för länge sen nu 🙂 Men det är ju inte bara bättre det smakar ju så otroligt mycket godare oxå. Win Win säger jag 🙂 Kram

  • Hemma hos Andrea

   Såååå mycket godare! Det är väldigt intressant med kost och hälsa och tyvärr är man så okunnig inom ämnet. Det är så mycket man inte vet om maten vi stoppar i oss, hur det tillverkas, vad som blandas ner i produkterna osv, blääää! Kram kram

 • farmor

  Jag har rek. en liten pocket tidigare. Men alla ni, som vill veta om ”det okända fusket med maten på din tallrik”; köp ”Den hemlige Kocken” av Mats-Eric Nilsson. Kostar lite över en 50-lapp. Läs och begrunda och förfasas över alla smakförstärkare och e-tillsatser. Usch!!

  • Hemma hos Andrea

   Jag var påväg att beställa den för ett tag sedan efter att du rekommenderat den, men det blide inte av. Jag måste nog ta och köpa den!

   • farmor

    Gör det för allt i världen. Du kommer att njuta dubbelt upp av allt det goda du äter när du har valt bort skräpet. Som t.ex. det goda smöret istället för det ”slemmiga” innehållet i alla ”delikatess margarin” askar. Om vi då och då äter ”skräp” så har vi åtminstona gjort ett medvetet val och blir inte lurat pga att vi är okunniga. Jag skulle dock inte rek boken som kvällslektyr. Man sover riktigt dåligt efter varje kapitel. Ha! Ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.