Allmänt

Dillskruvar

dillskruvarDillskruvar

En gammal klassiker som jag helt glömt bort – dillskruvar! Vi brukar ha lite fredagsmys och då blir det chips eller popcorn, på lördagar får barnen lördagsgodis och det brukar bli en tablettask, ett kinderägg eller lite smågodis. Dem gånger dem fått plocka smågodis själva har dem fått plocka 10 godisar var och det tycker jag är lagom. Köpte coca cola i småburkar, sånna där som man fick på flyget förr, precis lagom med varsin sån till fredagsmyset. Hur gör ni med godis och snacks?

coca cola minidillskruvar

2 Comments

 • Karro

  Det är ett hett ämne det där… Casey får lördagsgodis och det betyder en låda (3st) kinderägg som han själv har valt, och jag tycker att det är kanon då det är väldigt lite godis i 🙂
  I övrigt så nekar ju jag inte honom en bulle eller kaka om vi är och fikar hos någon heller. Jag har många i min närhet som är som galningar när det kommer till socker för barnen, inte en gnutta socker ska dom få, det är deras val men jag tror det kommer att ”backfire” till slut. Vi, alltså 80-talisterna fick ju bullar och saft tex och inte har det blivit någon fel på oss..eller?! Det jag har på min mage kan jag inte skylla på mina föräldrar för utan är helt och hållet mitt eget fel hahah

  • Hemma hos Andrea

   Vi höll Philip från godis så länge det gick men med Isabelle var det svårare. Jag tror inte heller på att förbjuda men lära dem att godis äter man inte varje dag, vi pratat mycket om tandtroll och vad socker gör med tänderna om man äter för mycket och inte borstar dem ordentligt. Godis äter man på lördagar och inga mängder, det räcker med något litet. Våra barn får sitt godis i varsin liten skål och när det är slut är det slut! Jag ger absolut inte massa sötsaker i veckorna men frukt får dem varje dag. Men lördagsgodis kan även vara en skål med fruktsallad och vaniljkesella och det älskar dem.

   Det jag har på min mage är också självförvållat och finns ingen annan att skylla på, hahaha! Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.