Fredag = småplock
Rökta räkor med aioli, skinka, olika sorters salami, brieost, oliver, marinerade vitlöksklyftor och vitlöksbröd med mozzarella. Fredagsmys!!! Hittade en ny favorit i delikatessen idag, örtsalami – såååå god! Passar på att önska dig en mysig fredagskväll och en trevlig helg.
Vitlöksbröd med mozzarella
(blanda efter smak och tycke men var försiktig med vitlöken, till en halv baguette använder jag en pressad vitlöksklyfta)
Baguette
Bregott
Salt
Pressad vitlök
Persilja
Riven mozzarella
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva baguetten.
Blanda Bregott, pressad vitlök, klippt persilja och en nypa salt i en skål.
Skiva baguetten och bre på vitökssmöret.
Toppa med riven mozzarella.
Grädda vitlöksbrödet mitt i ugnen i några minuter tills osten smält.