Chiapudding

Chiapudding med äpple & kanel

chiapudding äpple och kanel

Chiapudding med äpple & kanel

Har du testat chiapudding än? Vad tycker du? Jag blandar chiafröna med vanlig mjölk och smaksätter chiapuddingen med äkta vaniljpulver men man kan också använda kokosmjölk, mandelmjölk eller annan mjölk man föredrar, även smaksättningen kan man variera. Äpplen och kanel förknippar jag med höst och idag toppade jag puddingen med ljumna äpplen stekta i lite smör och kanel.

 

Chiapudding – 1 portion

1 dl lättmjölk

1,5 msk chiafrön

1 krm vaniljpulver

 

Gör så här

Blanda mjölk, chiafrön och vaniljpulver i en liten skål eller i ett glas.

Täck med plastfolie eller med ett lock.

Rör om efter ca 30 minuter så att det inte blir klumpar.

Låt stå i kylen över natten.

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.