Vi tänkte grilla kyckling till middag igår men det blåste så fruktansvärt så det fick bli stekpannan istället. Marinaden hade gått ut i datum så jag blandade ihop en egen marinad och det är både enkelt och kräver få ingredienser. Låt kycklingen ligga och dra sig i marinaden i kylen i minst en timme för bästa resultat. Kycklingen blev jättesaftig och god och vi serverade den med rostad sötpotatis.
Marinad till kyckling – ca 4 filéer
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en skål.
Lägg marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i kycklingen.
Knyt påsen och gnugga in marinaden i kycklingen.
Låt stå i kylen i minst en timme.
Stek i stekpanna eller grilla.
2 Comments
Camilla Ekheim
Du ska få ett recept på kanonmarinad när jag kommer hem, det fettfri och jättegod!
God fortsättning ❤️
Hemma hos Andrea
Ja gärna!!! Massa kramar och hälsa