Köttfärsås
När man ändå gör en köttfärsås kan man lika gärna göra dubbel sats och frysa in så har man färdiga matlådor. Köttfärsås är gott både till ris, pasta och potatis och varierar man bara tillbehören så blir det ju faktiskt helt olika rätter. Man kan även göra en moussaka eller en lasagne av det som blir över, smidigt och man har sparat massa med tid.
Köttfärsås
500 g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (jag tycker mutti är den bästa)
1/2 – 1 dl Heinz chilisås
1 msk lantbuljong från Renée Voltaire
salt & svartpeppar
Gör så här
Koka upp vattnet till pastan.
Bryn färsen i lite smör.
Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök.
Blanda i tomatpuré, krossade tomater, chilisås och buljong.
Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och svartpeppar.
4 Comments
farmor
Gillar också Reneé Voltaire lantbuljong. Ibland får en varm mugg ersätta kaffetåren på eftermiddagen. Toppen
Hemma hos Andrea
Smart! Det ska jag testa! Kram kram
Rebecka
Älskar köttfärssås,det är alltid lika gott 🙂
Din köttfärssås ska jag verkligen prova,verkar supergod!
Hemma hos Andrea
Visst är det gott med köttfärsås 🙂 Lika gott en vardag som på en lördagkväll med en god sallad och ett gott bröd till. Man kan variera en köttfärsås i det oändliga, smakar olika hemma hos alla tror jag. En av de godaste köttfärsåser jag ätit var hos min faster när jag var liten och jag mins den än, det var massa konserverade champinjoner och cremefraiche i den tror jag, åhhh så god den var!