Köttfärs

Köttfärsås

köttfärsås, mutti, renée voltaire

Köttfärsås

När man ändå gör en köttfärsås kan man lika gärna göra dubbel sats och frysa in så har man färdiga matlådor. Köttfärsås är gott både till ris, pasta och potatis och varierar man bara tillbehören så blir det ju faktiskt helt olika rätter. Man kan även göra en moussaka eller en lasagne av det som blir över, smidigt och man har sparat massa med tid.

köttfärsås

Köttfärsås

500 g köttfärs

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater (jag tycker mutti är den bästa)

1/2 – 1 dl Heinz chilisås

1 msk lantbuljong från Renée Voltaire

salt & svartpeppar

 

Gör så här

Koka upp vattnet till pastan.

Bryn färsen i lite smör.

Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök.

Blanda i tomatpuré, krossade tomater, chilisås och buljong.

Låt puttra en stund.

Smaka av med salt och svartpeppar.

 

4 Comments

  • farmor

    Gillar också Reneé Voltaire lantbuljong. Ibland får en varm mugg ersätta kaffetåren på eftermiddagen. Toppen

  • Rebecka

    Älskar köttfärssås,det är alltid lika gott 🙂
    Din köttfärssås ska jag verkligen prova,verkar supergod!

    • Hemma hos Andrea

      Visst är det gott med köttfärsås 🙂 Lika gott en vardag som på en lördagkväll med en god sallad och ett gott bröd till. Man kan variera en köttfärsås i det oändliga, smakar olika hemma hos alla tror jag. En av de godaste köttfärsåser jag ätit var hos min faster när jag var liten och jag mins den än, det var massa konserverade champinjoner och cremefraiche i den tror jag, åhhh så god den var!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.