Det här en riktigt god tomatsås med kapris, vitlök och oliver. Receptet hittade jag på en blogg som heter Bambi och det var precis så gott som det lät. Och enkelt. Jag testade bönpasta för första gången men jag tror jag kokade den för kort tid då den var lite för hård men annars helt ok i smaken. Kul att testa lite nya produkter men självklart är vanlig spaghetti oslagbar till en tomatsås som denna. Av den såsen som blev över stekte jag på lite kycklinginnerfilé dagen därpå och blandade ner i tomatsåsen och serverade till klyftpotatis, också väldigt gott.
Tomatsås med kapris, vitlök och oliver – ca 4 port
1 burk krossade tomater
100 g oliver, urkärnade
2 msk kapris
3 vitlöksklyftor
1/2 – 1 röd chili
2 msk tomatpuré
hackad persilja
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Halvera eller hacka oliverna.
Hacka kapris och vitlök fint.
Ta ur kärnorna ur chilin och skiva den tunt.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull.
Fräs chili, vitlök och kapris under omrörning i ca 2 minuter.
Tillsätt krossade tomater och tomatpuré.
Låt koka ihop i ca 10 minuter på svag värme.
Rör ner oliver och smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda såsen med spaghetti eller annan pasta och toppa med hackad persilja.