Hälsa & välmående

Lär dig leva

Lär dig leva

I våras gick jag en mindfulnesskurs. Kursen pågick i åtta veckor och vi träffades en gång i veckan i 1,5 timme. Det var väldigt annorlunda något jag tidigare gjort och vissa gånger var det svårt att fokusera för visst är det lite flummigt när man inte är van. Flummigt men väldigt befriande. Mindfulness handlar om att hitta sitt inre, man mediterar och gör enkla övingar. Med träning lär man sig minska stress, bli mer uppmärksam och fokusera på det som är väsentligt. Denna kurs var väldigt givande för mig och jag tror många behöver jobba med just detta, medveten närvaro. Att vara här och nu är inte det enklaste och ibland behöver man lite hjälp.

Stress, depression och utbrändhet blir allt vanligare i vårt samhälle och man hör många som varit eller är i den situationen. På nyhetsmorgon tidigare i veckan pratade dem om den omtalade boken LÄR DIG LEVAMindre stress – Mer närvaro. Jag har uppmärksammat boken tidigare och varit väldigt nyfiken på den. Nu har jag köpt boken och precis börjat läsa den.

Så här står det på baksidan av boken:

I den här banbrytande boken visar Mats Billmark och Susan Billmark att det är fullt möjligt att komma tillrätta med stress och oro. De berättar hur viktigt kommunikation är för att ett förhållande ska fungera och att förändring är ett måste om du inte är tillfreds med ditt liv. På ett enkelt och tydligt sätt förklarar de varför medveten närvaro i nuet är nyckeln till ett lugnare, gladare och mer harmoniskt liv.

”Någon gång har vi alla varit med om att allt plötsligt faller på plats och att vi under några korta ögonblick upplever ett lugn och en inre stillhet som vi vill stanna kvar i och ha mycket mer av. Du vet säkert vad vi menar, några sekunder av total kärlek och intensiv glädje tillsammans med ditt barn, din partner, ditt husdjur eller en fantastisk upplevelse i naturen. Du har fått uppleva ett litet smakprov av medveten närvaro.”

Har du läst boken LÄR DIG LEVA? Vad tyckte du?

2 Comments

    • Hemma hos Andrea

      Jag har bara hunnit en bit in i boken men jag tycker den verkar väldigt bra och tror precis som du att den har mycket att ge. Ha en fin helg/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.