Testar och tipsar

Boktips – The fresh foodie

Boktips The fresh foodie av Leila Lindholm

Tänkte tipsa om en kokbok jag älskar – The Fresh foodie av Leila Lindholm. Det är otroligt vackra och färgglada bilder och massa härliga recept på hälsosam mat. I boken hittar du allt från härliga frukostrecept så som chokladgranola, fröknäcke, scones och smoothies. Färgglada sallader med frukt och bär. Fisktacos och blåmusslor i kokosmjölk. Helgrillad oxfilé med sommarsallad. Smarriga desserter och massa annat gott.

sallad med björnbär, fetaost, nektarin och valnötter

Denna härliga sallad gjorde jag i somras med inspiration från boken och den innehåller babyspenat, nektariner, björnbär, chèvre och valnötter. Över salladen har jag ringlat olivolja och balsamvinäger, flingsalt och svartpeppar.

I boken hittade jag även ett spännande recept på rostad sötpotatissallad med svarta belugalinser, fetaost och rostade hasselnötter. I orginalreceptet var det även babyspenat men det hade jag inte hemma så det fick bli lite persilja istället.

Belugalinser med rostad sötpotatis och fetaost

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.