Tänkte tipsa om en kokbok jag älskar – The Fresh foodie av Leila Lindholm. Det är otroligt vackra och färgglada bilder och massa härliga recept på hälsosam mat. I boken hittar du allt från härliga frukostrecept så som chokladgranola, fröknäcke, scones och smoothies. Färgglada sallader med frukt och bär. Fisktacos och blåmusslor i kokosmjölk. Helgrillad oxfilé med sommarsallad. Smarriga desserter och massa annat gott.
Denna härliga sallad gjorde jag i somras med inspiration från boken och den innehåller babyspenat, nektariner, björnbär, chèvre och valnötter. Över salladen har jag ringlat olivolja och balsamvinäger, flingsalt och svartpeppar.
I boken hittade jag även ett spännande recept på rostad sötpotatissallad med svarta belugalinser, fetaost och rostade hasselnötter. I orginalreceptet var det även babyspenat men det hade jag inte hemma så det fick bli lite persilja istället.
2 Comments
Karin FitnessochHälsa
Har inte boken själv, men tagit del av några av recepten ändå. Har gjort glassen på frysta gröna ärtor. Mmm, god!
Hemma hos Andrea
Åh ärtglassen är jag så nyfiken på men har inte kommit mig för att göra den än. En väldigt trevlig kokbok och jättefina bilder. Kram