Pizza-omelett
På nätet kan man hitta massvis med olika recept på lchf-pizzor. Jag har testat ett recept på lchf-pizza tidigare men blev inte alls nöjd med resultatet, den blev mjuk och degig och inte alls som jag föreställt mig. Däremot är jag lite nyfiken på blomkålsvarianten man ser lite överallt så den tänkte jag testa någon gång.
Annars kan man alltid göra en enkel pizza-omelett. Jag har tidigare tipsat om ostpanerad omelett som bara är så gott. Jag brukar vika omeletten dubbel men låter man den vara så här blir det nästan som en knaprig pizza, det går till och med att dela den och hålla den som en pizzabit. Du täcker en stekpanna med hushållsost och låter osten smälta och bli knaprig sen häller du över ägg och toppar med valfria tillbehör, jag hade skinka, coctailtomater, purjolök och oregano. Klart på några minuter.
Jag använde två ägg till denna pizza-omelett men funderar på om man skulle kunna minska ner till ett ägg bara för att få till en tunn pizzabotten. Bre lite tomatsås över pizzabotten, toppa med riven mozzarella och dem pizzatillbehör man gillar. Antingen låta omeletten ligga kvar i stekpannan en stund eller flytta över den på en ugnsplåt med bakplåtspapper och skjutsa in i ugnen någon minut tills mozzarellan smält. Kanske blir en bra pizza!? Tåls att testa.
Pizza-omelett
Skivad hushållsost, så det täcker stekpannan
2 ägg
en skvätt grädde
en nypa salt
smör att steka i
skinka
tomater
purjolök
oregano
Gör så här
Smält smör i en stekpanna.
Blanda ägg, grädde och salt i en skål.
Täck stekpannan med hyvlad ost.
När osten börjar bubbla och få lite färg häller du i äggsmeten.
Toppa med skinka, tomater och purjolök.
Strö över lite oregano och låt omeletten bli genomgräddad.