Carbonara
Carbonara är en smidig vardagsrätt som går snabbt att slänga ihop och funkar även utmärkt att ta med som matlåda nästkommande dag. I min carbonara har jag bacon, gul lök, grädde, cremefraiche, grillkrydda och svartpeppar samt lite riven ost för krämigare konsistens. Nu blandade jag i texmex ost som var kvar sen vi åt tacos i fredags.
Jag använder Santa Marias ekologiska grillkrydda, väldigt god och utan onödiga tillsatser. Örtsalt från Spicemaster är även den ekologisk och väldigt god till grönsaker. Är man lite småsugen på något är gurkstavar med örtsalt ett hett tips.
Carbonara – ca 4 port
1 pkt bacon
1/2 gul lök
2 dl cremefraiche
ca 3 dl grädde
grillkrydda
svartpeppar
ca 1 dl riven ost
Gör så här
Skiva baconet i mindre bitar och hacka löken fint.
Stek baconet i en torr stekpanna.
Tillsätt löken och stek den mjuk.
Blanda i cremefraiche och grädde.
Smaka av med grillkrydda och svartpeppar.
Låt småputtra en stund och rör sedan ner riven ost.
2 Comments
Camilla Ekheim
Föredrar pancetta, blir godare tycker jag
Tack för inspiration
Hemma hos Andrea
Tack för tips, ska testa pancetta. Kram kram