Hälsa & välmående

Familjekalender och mindre stress

frukost lchf och planeringrysk yoghurt lchf

Familjekalender och mindre stress

God morgon underbara fredag!! Jag Ä L S K A R fredagar, absolut den bästa dagen på veckan. Startar denna dag med knaprigt fröknäcke toppad med skivad avokado, chiliflakes och flingsalt, en skål rysk yoghurt med blåbär och kokos, en ingefärsshot och en kopp kaffe. Kan denna dag bli annat än fantastisk?! Kan du hålla med om att resten av dagen påverkas av hur morgonen startar? Går jag upp i tid, följer mina rutiner och äter en bra frukost i lugn och ro blir oftast resten av dagen bra. Men om jag däremot sover för länge, skippar rutinerna, slänger i mig frukost, blir tokstressad och högst troligt tjafsar med barnen för att det är bråttom fortsätter liksom dagen i samma mönster. Jag försöker undvika dessa morgnar och går hellre upp tidigt även om det är väldigt tungt att gå upp när klockan ringer vissa dagar.

fröknäcke och rysk yoghurt, lchfimg_5028

Innan hade vi all information på olika ställen, i våra telefoner, i våra almanackor, lappar lite här och var, det fanns ingen struktur och det blev stressigt. Det är ju trots allt en hel del att hålla reda på, kalas, aktiviteter, skolfotografering, föräldrarmöten, hämta tidigare på förskolan, jobbmöten osv. För att lyckas strukturera upp vår vardag köpte jag en Familjekalender. Kalendern har 6 kolumner, så 1 kolumn var per familjemedlem, 1 kolumn för middag och 1 kolumn för övrigt. I denna kalender är vår vardag samlad och man får en tydlig överblick över hur månaden ser ut. Jag planerar kommande veckas middagar på söndagar och fyller i även det i kalendern. Veckoplanering är verkligen A och O för en mer harmonisk vardag. Jag behöver struktur för att fungera som bäst och denna familjekalender har gjort stor skillnad för mig. Jag känner mig mindre stressad, har full koll och det gör mig lugn. Tänk att en så liten detalj kan göra så stor skillnad. Trevlig helg önskar jag dig. 
familjekalenderfrukost lchf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.