Pizza & matpaj

Blomkålspizza

Toppade pizzan med mozzarella, champinjoner, skinka , röd lök och ruccola.

Jag testade det där med blomkålspizza här om dagen men nej jag fick inte till det. Själva botten är gjord på blomkål som man kör i mixern till ett mjöl sen kramar man ur all vätska med hjälp av en handduk eller sil och jag vet inte om det var där det blev fel för degen var forfarande väldigt fuktig när jag kavlade ut den. Jag använde en sil och fick nog inte ut tillräckligt med vätska. I vilket fall så blandar man blomkålen med riven ost, ägg och kryddor enligt det receptet jag följde och gräddar sen botten i ugnen för att sen lägga på valfri topping och in i ugnen igen.

Jag hade så höga förväntningar men min pizza blev mjuk, grynig och lös med brända kanter. Antingen får jag gör ett nytt försök och hoppas på bättre resultat eller så är blomkålspizza helt enkelt inte så gott som jag hade hoppats på. Någon som testat, hur blev er blomkålspizza?

2 Comments

 • Kina

  Hej Andrea
  Jag har aldrig gjort pizzabotten på blomkål så tyvärr har jag inga tips!
  Men på bilden ser det ju jättegott ut i alla fall!
  Vilken fin blogg du har:)

  • Hemma hos Andrea

   Tack snälla, glad jag blir 🙂 Ja pizzan såg betydligt godare ut än vad den var, haha. Trevlig kväll//Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.