Pizza & matpaj

TACOPAJ

Jag måste bli bättre på att använda upp det vi har hemma, det handlas alldeles för ofta och slängs alldeles för mycket mat. Så denna vecka har jag kört en rensning hemma och anpassat måltiderna efter det som finns hemma. Bland annat blev det en tacopaj, min första! Kul med lite variation då man lätt kör fast och äter samma mat hela tiden. Jag hade alla ingredienser hemma så behövde inte komplettera med en enda grej.

PAJSKAL

(Ca 6 portioner)

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl smält smör
  • 1,5 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  • Blanda i smält smör och mjölk och knåda till en deg.
  • Kavla ut degen tunt och lägg i en smord springform.
  • Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

TACOPAJ

  • 400 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1,5 dl majs
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl cremefraiche
  • 2 msk majonäs
  • Svartpeppar
  • 1 tomat
  • 1-2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR

  • Stek köttfärsen i smör elle olivolja.
  • Hacka löken fint och låt steka med köttfärsen i någon minut.
  • Blanda ner 1 påse tacokrydda och 1 dl vatten.
  • Blanda ner majs och hackad paprika. Låt steka i några minuter.
  • Fyll pajskalet med köttfärsen.
  • Blanda gräddfil, cremefraiche, majonäs och svartpeppar i en skål. Bre blandningen över köttfärsen.
  • Toppa med skivad tomat och strö över riven ost.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  • Servera med en fräsch sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.