
SWEDISH FIKA
Chokladbollar, punchrullar, hallongrottor och kanelbullar.

Montern är en gammal Barbieleksak från 80-talet som jag köpte på Tradera. Den tillhör egentligen en beautyshop men funkar alldeles utmärkt som en cafémonter för bakelser. På Tradera kan man hitta hur mycket Barbiesaker som helst.

PRINSESSTÅRTA OCH DONUTS
Lite trixigt är det att göra rosor och framför allt att fästa dom. Prinsesstårtan och munkarna är några av de första miniatyrerna jag gjorde. Älskar dom färgglada munkarna.

Hej hej!
Vilket väder det är idag, det verkligen öser ner. Barnen är hos kompisar och vi har precis målat ett första lager på en av innerdörrarna. Nu ska färgen torka i åtta timmar så kör vi ett lager till ikväll. Det blev grönt. Vad har vi gjort!!! Haha.
Vet inte hur det är med era barn men våra barn leker inte så mycket längre, det är tv-spel, Fortnite, Roblox och TikTok som gäller. Så när dottern i höstas visade lite intresse för Barbie blev jag överlycklig. Vi hittade ett Barbiehus med massa möbler på blocket för en billig peng och hon köpte några Barbiedockor. Däremot finns det inte alls mycket Barbiesaker i handeln idag, framför allt inte tillbehör. Jag älskar ju att pyssla så jag bestämde mig för att testa att göra miniatyrbakelser själv. Köpte fimolera och en liten kniv på Panduro och rotade igenom lådor hemma för att hitta saker att använda som redskap. Tex kommer man väldigt långt med både tandpetare, ugnsfolie och synålar.
Intresset för Barbie slocknade dock snabbt men jag hittade en ny hobby. Det är sååå kul att göra miniatyrer! När man gjort klart sina figurer gräddar man dom i ugnen på 110 grader i 10-30 minuter beroende på hur stora figurer man gjort.

OREO-MILKSHAKE
Till denna milkshake behövs endast två färger, vit och brun. Sen blandar man ihop de två färgerna för att få till olika nyanser av brunt.

FRUITLOOPS
Fruitloops är en semesterfavorit hos barnen så det var jag tvungen att försöka ge mig på. Pilligt var det men dom blev så söta. Strukturen i flingorna har jag gjort med hjälp av ugnsfolie som jag pressat ihop till en boll och sedan tryckt med lätt hand mot leran.

GLASS
Choklad och vaniljglass i våffla. För att få till själva rutmönstret på struten använde jag en mindre sil. Strukturen i glasskulan gjorde jag genom att nagga med en nål.


BAKELSE & DUBBLA SMÅKAKOR
Även här har jag använt en nål som verktyg. Bakelserna har jag naggat med nålen för att få struktur och känsla av sockerkaksbotten och kakorna har jag pressat nålen mot kanten för att få till formen.


VÅFFLA MED GRÄDDE, CHOKLADSÅS & JORDGUBBE
Mönstret på våfflan är gjord på samma sätt som glasstruten. Man trycker bara leran lätt mot silen så får man ett rutmönster.


FRUKTFAT
Ananas, vattenmelon, kiwi, apelsiner och kokosnötter.


Favoriterna står i idag uppställda i ett litet tittskåp gjort av en gammal vinlåda och resten ligger i en plåtlåda.
Jag köpte all lera på Panduro och HÄR hittar du sortimentet. Det finns massvis med härliga färger, pasteller, glittriga mm. Fimolera finns även för barn och leran är då lite mjukare och mer lättarbetad.
Ha en fin dag.