-
Torskrygg i senap & persiljesås
Torskrygg i senap & persiljesås En enkel och snabblagad fiskrätt som kräver få ingredienser. En favorit här hemma är panerad senapstorsk men i denna rätt har jag hoppat över paneringen och istället låtit torsken puttra i grädde, dijonsenap och persilja. Blev väldigt gott och uppskattat av hela familjen. Jag blandade bara i alla ingredienser så jag vet inte exakta mängden men det är inte så noga i en sån här rätt men var lite försiktig med senapen, börja med en tsk och smaka av så den inte tar över. Servera fisken med kokt potatis eller blomkål och grönsaker. Torskrygg i senapssås – 4 portioner Torskrygg, 3-4 portionsbitar salt ca 4…
-
Ostpanerad omelett med spenat
Ostpanerad omelett med spenat Har du inte testad ostpanerad omelett måste du göra det, det är så otroligt gott. Osten blir alldeles knaprig och omeletten krämig. Fyll omeletten med olika grönsaker, mozzarella, oliver eller ät den som den är. Jag slängde i en näve färsk spenat och lite grön paprika på sidan om. Ostpanerad omelett Hyvlad ost, jag använder vanlig hushållsost Smör att steka i 2-3 ägg en skvätt vatten eller grädde salt & svartpeppar Gör så här Blanda 2-3 ägg med en skvätt vatten eller grädde, salt och peppar. Smält lite smör i en stekpanna. Hyvla några ostskivor och täck stekpannan med osten, när osten börjar bubbla…
-
Rökta räkor & aioli
Rökta räkor & aioli Igår var vi på utflykt, en heldag på Tom Tits och barnen hade jätteroligt, även vi vuxna ska väl tilläggas. När vi kom hem framåt middagstid hade vi inte alls lust att laga mat så det blev rökta räkor och aioli, lite brie, oliver och frukt. Vi har även hittat en ny favorit, Lomo Iberico som är tunt skivad lufttorkad fläskytterfilé. Lomo Iberico anses som en av de finare delikatesserna i Spanien och den görs på fläskfilén från den Iberiska grisen Pata Negra. Grisarna äter ekollon vilket ger en nötig smak, filéerna är varsamt saltade, kryddade med paprika och lufttorkade i 2-3 månader. Lomo Iberico är numera…
-
Grön Smoothie med spenat & ingefära
Grön smoothie med spenat & ingefära Jag personligen älskar syrliga smoothies och detta är en sådan, fullproppad med nyttigheter så som citrusfrukt, spenat, ingefära, kiwi och baobabpulver. Egentligen kan man blanda ner alla möjliga olika sorters frukter, bär och grönsaker och det är det som är det fantastiska med smoothies tycker jag. Grön smoothie med spenat & ingefära 1 grape 2 blodapelsin 1/2 citron 1 näve spenat 1/2 kiwi 1 tsk baobabpulver lite riven ingefära isbitar Gör så här Pressa saften ur citrusfrukterna i en blender. Blanda i övriga ingredienser. Häll upp i ett glas och släng i några isbitar.
-
Bovetepannkakor med Acaipulver
Bovetepannkakor med Acaipulver Gjorde bovetepannkakor igen men denna gång blandade jag i lite Acaipulver i smeten. Smeten blev alldeles blå av Acaipulvret men färgen dämpades under stekning och det gjorde absolut ingenting för det såg faktiskt inte så aptitligt ut. Till pannkakorna stekte jag äppelbitar i lite kanel och smör och toppade sen med lite tinade körsbär. Bovetepannkakor – ca 2 portioner 1 1/4 dl bovetemjöl 3 dl mjölk en nypa salt 1 krm äkta vaniljpulver 1 tsk acaipulver 2 ägg smör att steka i Gör så här Blanda hälften av mjölken med bovetemjöl, salt, vaniljpulver och acaipulver. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken samt…
-
Iskaffe
Iskaffe Bryggde en kanna kaffe och glömde bort den så det fick bli en iskaffe istället och det är inte helt fel det heller. En riktig iskaffe är säkert mer avancerad än så här för detta är verkligen bara bortglömt kallt kaffe, lite mjölk och isbitar men gott är det!
-
Oboybollar
Oboybollar En riktigt tråkig söndag, regnigt och grått så det fick bli en innedag med pyssel, lego och bakning. Barnen gjorde smaskiga oboybollar till eftermiddagsfika, receptet kommer från Jennys Matblogg. Barnen älskar dessa oboybollar men jag själv föredrar dem klassiska chokladbollarna med en skvätt kaffe i. Oboybollar 75 g smör 1 dl strösocker 6 msk oboy 3 dl havregryn 1/2 dl mjölk Gör så här Blanda alla ingredienser i en skål. Rör ihop till en smet med en elvisp. Ställ smeten kallt i ca 30 minuter och forma sedan lagom stora chokladbollar. Rulla i kokos. Förvara i kylen.
-
Nöt & fröbröd – LCHF
Nöt & fröbröd – LCHF Ett lättbakat bröd med massa olika nötter och fröer som passar utmärkt för den som äter en lågkolhydratskost. Man blandar enkelt ihop alla ingredienser en bunke, häller över i en form och bakar brödet i ugnen i ca 1 timme. Receptet hittade jag på bloggen 56kilo.se – HÄR. Smakade brödet till frukost imorse och åt det med kokt ägg och kallrökt lax, avocado och Cantadou med smak av pepparrot. Väldigt gott och väldigt mättande.