Om mig

andrea

Hej & varmt välkommen till Hemma hos Andrea.

Här hittar du enkla recept på allt från hälsosamma frukostar till söta desserter. Jag älskar smoothies, hälsosamma mellanmål och småplock på fredagkvällar. Färg gör mig lycklig och jag är smått besatt av muggar och skålar i melamin från danska märket RICE.

Jag startade bloggen 2012, jag har två barn födda 2010 och 2011 så det bjuds på en hel del enkla och barnvänliga måltider. Jag älskar att bläddra i matmagasin och samlar på recept som jag klipper ut ur olika tidningar och förvarar i en liten låda. Recept med massvis av ingredienser skrämmer mig så dem går bort, det ska vara enkelt, snabblagat och framför allt roligt så jag bjuder inte på någon avancerad kokkonst utan enkel matlagning som passar hela familjen.

Kul att du hittat hit och hoppas du hittar något du gillar.

//Andrea

grön smoothiebowl

4 kommentarer

 • Therese

  Hej.

  Hittade precis din blogg då jag googlade efter färgglatt godis. Fick bra tips till vad jag ska göra i eftermiddag. Kul att se att du också har din blogg som receptbok, det har jag med:)

  Härlig blogg kommer absolut kika in fler gånger

  /Therese (kreativatjejen.blogspot.com)

  • Hemma hos Andrea

   Hej Therese. Vad trevligt att du hittat hit. Visst är det smidigt att samla alla recept på bloggen plus att man alltid har tillgång till dem i telefonen vart man än är 🙂 Kikade in på din blogg och det var mycket som lockade, bland annat måste jag testa twixkakorna, såg riktigt goda ut!

   Trevlig kväll//Andrea

 • Carina

  Hej Andrea!
  Hittade din sida när jag letade efter ett recept för en tid sedan. Jag blir verkligen inspirerad av alla recept och fina bilder. Bra med mattips från barnfamilj. Vi har 2 barn, 5 o 13 år gamla. Ibland har jag idétorka på maträtter som ska passa alla i familjen.
  Vill fråga dig också vad du tycker om Lchf dieten. Jag har inte mycket övervikt men krånglig mage och har förstått att lågkolhydratkost vore bra.
  Tack för inspirationen, jag kommer besöka sidan många gånger!

  • Hemma hos Andrea

   Hej Carina. Vad roligt att du gillar sidan och att du tog dig tid att lämna en kommentar. Mina barn är födda 2010 och 2011, det skiljer exakt 1,5 år på dem och jag gick upp en hel del under min första graviditet och hann inte gå ner allt innan andra graviditeten. Jag har tidigare testat viktväktarna och det funkar men det krävs mycket planering och jag var ofta hungrig. Har alltid haft en ganska krånglig mage, uppsvälld och orolig. Läste lite om LCHF och bestämde mig för att testa och min mage blev genast lugn, aldrig uppsvälld och gasig, sötsuget försvann, jag var mätt och gick samtidigt ner i vikt. Mådde jättebra och har börjat äta lågkolhydratskost igen, dock inte jättestrikt men jag mår så mycket bättre utan för mycket kolhydrater och det är så skönt att slippa magbesvären. Hela familjen äter samma mat och jag gör vanlig mat som köttfärsås, korvstroganoff och köttbullar men jag byter ut potatis/ris/pasta mot tex blomkålsris/kokt broccoli/blomkålsmos/zucchinipasta/sallad. Så det finns alltid två alternativ som tillbehör ett med kolhydrater och ett utan och det är inte så mycket extrajobb. Värt att testa tycker jag, lycka till/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.