glöggdrink och enkla snittar till julmingel
Jul

Glöggdrink och enkla snittar till julmingel

Igår hade vi lite julmingel hemma och vi bjöd på glöggdrink och enkla snittar. Istället för den klassiska varma glöggen med mandel och russin bjöd vi på en kall läskande glöggdrink med apelsin och stjärnanis. Det kändes väldigt festligt att servera glöggen som en drink och apelsinskivan och stjärnanisen ger ett så fint och juligt utseende till drinken. Champagneglasen kommer från Ikea och tillhör serien ”Sällskaplig”. Till glöggdrinken hade vi enkla snittar med smögenröra och kallrökt lax, samt pepparkakor med krämig grönmögelost. Varken snittarna eller drinken kräver någon större förberedelse och går snabbt att fixa ordning.

Enkla snittar till julmingel

Snittar är väldigt trevligt vid alla mingeltillfällen och här är några enkla snittar som passar fint till julmingel. Jag köpte färdig smögenröra på ICA så dessa gick väldigt fort att förbereda. Jag fick lite rågbröd, lax och färskost över så gjorde några små extra snittar av det. Till fika föredrar jag Annas pepparkakor men till grönmögelost tycker jag dessa runda smakrika peppisar från Kung Oscar gör sig väldigt bra.

  • Tunnbröd med kallrökt lax och färskost med smak av pepparrot
  • Dansk rågbröd med smögenröra
  • Danskt rågbröd med kallrökt lax och färskost med smak av pepparrot
  • Pepparkakor med grönmögelost – St.Agur

glöggdrink och enkla snittar till julmingel

Läskande Glöggdrink

Vi gör väldigt sällan drinkar men det är väldigt trevligt att servera en fin drink. Till gårdagens julmingel gjorde jag denna enkla juldrink och det du behöver är:

  • Glögg
  • Schweppes Russchian
  • apelsinskivor
  • stjärnanis
  • is

Till en drink blandade jag ca 3/4 dl glögg och 2 dl Russchian. Drinken funkar lika bra med alkoholfri glögg som med alkohol. Jag önskar dig en fin tredje Advent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.