hur gör man torkade apelsinskivor till jul
Jul

Torkade apelsinskivor till Jul

Torkade apelsinskivor är otroligt vackert och känns väldigt juligt. Apelsinskivorna går att använda till massvis med olika saker, dekorera kransar eller julklappar, göra en julig girlang, dekorera drinkar eller så kan du förvara apelsinskivorna som vacker dekoration i en glasburk eller skål. Jag funderar nog på att använda dom torkade apelsinskivorna till bordsdukningen på julafton.

torkade apelsinskivor i ugn

Hur gör man torkade apelsinskivor

Att göra torkade apelsinskivor är väldigt enkelt men det tar lite tid i ugnen. Räkna med 4-6 timmar. Men under tiden apelsinerna är i ugnen hinner du med massa annat julpyssel. Vad sägs om seg mintchokladkola eller chokladdoppade marsipankulor med polkagrisströssel.

• Börja med att skiva apelsinerna så tunt som möjligt. Placera ut apelsinskivorna på ett ugnsgaller. Apelsinerna krymper i ugnen så det gör inget om dom ligger lite tätt.

• Sätt ugnen på 100 grader och låt apelsinerna stå i ugnen i 4-6 timmar. Tiden beror lite på hur tjocka apelsinskivorna är men också på hur saftiga apelsinerna är.

• Öppna ugnen och släpp ut lite fukt då och då under torkningen. Det är viktigt att apelsinerna torkar ordentligt så att dom inte börjar mögla. Du känner på apelsinerna om det finns fukt kvar i dom och då låter du dom stå ett tag till.

• När apelsinerna är helt torra stänger du av ugnen och låter apelsinerna stå kvar. Gärna över natten.

hur gör man torkade apelsinskivor till jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.