Chévresallad med Valnötter & Granatäpple
Chévresallad med Valnötter & Granatäpple
Jag är så såld på chévre, det är så otroligt gott och i helgen lyckades jag även få med mig mannen på tåget. Gjorde en sallad med ruccola, chévre, valnötter och granatäpple samt balsamico, gudomligt gott och vi åt det faktiskt både i lördags och söndags – inte mig emot…
Lägg gärna fram chévren en stund innan den ska serveras så att den blir mjuk och len i smaken, man kan även rosta valnötterna lite lätt i en torr stekpanna. Jag har inga mått på denna sallad utan det beror helt på hur man ska servera den, för den funkar ju både som tillbehör till en huvudrätt, som förrätt men även på en buffé…
Till chévresalladen serverade jag baconinlindad kycklingfilé smaksatt med Forest Blend, en krydda från Santa Maria. Kycklingen blir riktigt mör när man lindar in den i bacon…
Baconinlindad Kycklingfilé – 2 portioner
2 kycklingfilé
1 pkt bacon
Forest Blend krydda
Svartpeppar
Olja att steka i
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Krydda kycklingfilén på båda sidorna med Forest Blend och svartpeppar.
Linda in kycklingen i bacon och fäst med tandpetare.
Stek kycklingen i olivolja i en het panna så att den får fin färg.
Lägg filéerna i en ugnsform och tillaga i ugnen i ca 20-30 minuter.
Ta bort tandpetarna och skiva upp kycklingen.
2 kommentarer
farmor
Åh! Jag är så såld på nya kryddor. Ska pröva Forest Blend. Visst blir ”allt” saftigt inlindad i bacon. T ex köttfärslimpa med baconskivor över. Ett enkelt sätt att ”poppa upp” limpan. Och bara tänk på Chevré-dadlarna. En klar favis som förrätt hos mig.
Hemma hos Andrea
Kan bara instämma, bacon är gott 😉