Okategoriserade

Kokosgröt

kokosgröt

Kokosgröt

Har du testat kokosgröt? Jag tycker att det är lite roligt att testa nya frukostalternativ men min favorit är ändå Turkisk yoghurt med frysta blåbär, kokoschips, Bovetecrunch och cacao nibs, jag håller mig mätt länge och det är gott. Men som sagt alltid kul med lite variation och kokosgröt ligger väl lite i tiden precis som chiapudding. För att göra kokosgröt behöver du kokosmjöl och det finns i flera olika märken, jag köper från Superfruit och det finns att köpa bland annat på Life. Kokosmjöl går även att använda i bakning och matlagning.

 

Kokosgröt – 1 portion

2 ägg

1 dl kokosmjölk

1 msk kokosmjöl

en nypa vaniljpulver

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en kastrull.

Värm på svag värme och rör hela tiden.

Gröten är klar när den börjar klumpa sig lite.

Servera med mjölk och bär, toppa ev med riven kokos.

 

 

2 kommentarer

 • Rebecka

  Var köper man dem där kokoschipsen?
  Köper du sådana produkter på nätet och i så fall var?
  Vill som sagt ha nyttigare alternativ till frukost,då jag inte är någon frukost människa utan dricker oftast bara en latte på morgonen.
  Man blir tyvärr snabbt hungrig,så yoghurt med bär skulle vara en bra ide.
  Mackor vill jag utesluta,då bröd inte är bra om man vill gå ner i vikt.
  Måste helt enkelt börja ändra mina kostvanor ganska rejält.

  Tack för många bra tips 🙂

  • Hemma hos Andrea

   Kokoschips kan du köpa på vissa mataffärer och sist köpte jag på Apoteket kronan. Dem har fått in väldigt mycket roliga produkter i sortimentet, bland annat massa från Renée Voltaire och Kung Markatta, så kika där.

   Smoothie är ett bra frukostalternativ tycker jag, blanda lite naturell yoghurt, mjölk, banan och frysta bär och några naturella nötter. Du kanske skulle köpa en flaska/shaker som du kan hälla över smoothien i och ta med dig om du har svårt att äta direkt på morgonen. Kokt ägg är också mättande och även dem kan man ta med sig. Ägg är väldigt gott till kaffe tycker jag 😉

   Tack själv Rebecka, kul att du uppskattar mina små tips 😉
   /Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.