Köttfärs

KÖTTFÄRSÅS

En god köttfärsås med spaghetti kan kännas riktigt lyxigt tycker jag. Detta är en sån köttfärsås. Den innehåller bland annat rött vin, fint hackade morötter och selleri, oregano och timjan. Köttfärsåsen får puttra under lock i gjutgärnsgrytan och ju längre den får stå desto godare blir den. Toppa med hyvlad parmesan. Receptet kommer från Mitt kök.

KÖTTFÄRSÅS

  • 400 g nötfärs
  • 1 selleristjälk
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 lagerblad

GÖR SÅ HÄR

  • Hacka selleri, morot och lök smått.
  • Fräs mjuk i olivolja utan att det tar färg.
  • Krossa vitlöken med kniv och hacka fint. Släng ner i stekpannan och låt steka med övriga grönsaker en stund.
  • Bryn köttfärsen i en gryta och blanda ner de frästa grönsakerna.
  • Tillsätt tomatpuré och låt steka med en stund.
  • Häll i vin och låt koka upp snabbt.
  • Blanda i krossade tomater, timjan, oregano, salt, svartpeppar och lagerblad.
  • Låt puttra under lock i minst 30 minuter, gärna längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.