Italiensk Köttfärslimpa
Italiensk Köttfärslimpa
Igår gjorde jag köttfärslimpa till middag, kanske inte låter så ”helgigt” men denna köttfärslimpa fylld med massa godsaker passar utmärkt som helgrätt. Jag skulle säga att det är en festlig variant på köttfärslimpa och igår serverade jag den med tunna rostade potatisskivor och skysås. Potatisen skivade jag i tunna skivor med skalet kvar, lade i en ugnsform och ringlade över lite flytande margarin och flingsalt och tillagade i ugnen ungefär lika länge som köttfärslimpan, rörde runt potatisen några gånger. Detta är en perfekt bjudrätt då den nästan tillagar sig själv, man kan verkligen förbereda allt och bara sätta in det i ugnen 45 minuter innan man ska servera middagen.
Italiensk Köttfärslimpa – 4 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1/4 dl kalvfond
Salt och peppar
1 mozarella (125 g)
4 inlagda soltorkade tomater
1/2 burk kronärtskockshjärtan
50 g salami
Smör
Soja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg, kryddor, nötfärs och lök.
Platta ut köttfärsen på ett gladpack.
Hacka salami, kronärtskocka, mozzarella och soltorkade tomater och lägg ovanpå köttfärsen.
Rulla ihop med hjälp av gladpacken och nyp ihop och släta till köttfärsen.
Smält smör och häll i lite soja och pensla köttfärslimpan.
Grädda i ca 45 min.
Låt stå ett tag innan du tar upp den på skärbräda och skivar upp.
Skysås
Använde spadet från köttfärslimpan och gjorde en skysås. Häll spadet i en kastrull och tillsätt creme fraiche, vispgrädde och kalvfond, låt puttra och sila sedan av såsen.