Köttbullar med Mozzarella & Gräddsås
Köttbullar med Mozzarella & Gräddsås
Köttbullar med potatis, gräddsås och lingonsylt är så otroligt gott och fyller man köttbullarna med mozzarella får man riktiga lyxköttbullar. Gjorde en gräddsås av stekskyn och tillsatte philadelphiaost med smak av vitlök och det blir väldigt gott…
Köttbullar med Mozzarella – ca 20 st
500 g köttfärs
1 msk oxfond
salt & peppar
ca 1/2 förpackning mozzarella á 125 g
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader.
Blanda köttfärs med oxfond och tillsätt salt och peppar.
Rulla köttbullar och lägg på ett fat eller skärbräda.
Skiva mozzarellan i mindre bitar.
Platta till köttbullarna och lägg på en bit mozzarella.
Rulla sedan ihop till runda köttbullar igen.
Stek i rikligt med smör.
När köttbullarna är genomstekta kan man lägga dem i en ugnsform och ställa in i ugnen så dem håller sig varma medan man gör såsen.
Gräddsås
Stekskyn från köttbullarna
2 dl vatten
0,5 dl grädde
1 msk oxfond
0,5 tsk kinesisk soya
Svartpeppar
0,5 dl philadelphiaost med vitlök
Gör så här
Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky.
Häll i grädde, soya och fond och låt sjuda några minuter.
Smaka av såsen med lite svartpeppar och philadelpiaost.
2 kommentarer
Karro
Men gud så gott, det där måste ungarna gilla 🙂
Hemma hos Andrea
Jättegott, älskar mozzarella! Även gott att fylla biffar eller köttfärslimpa med, mums…