Kladdkaka med Apelsinkrokant
Gillar man Romerska Bågar, dem där chokladapelsinhalvorna man brukar ha till jul så gillar man denna kladdkaka. Hade nämligen i Marabous Mjölkchoklad med Apelsinkrokant i smeten och kladdkakan blev precis så god som jag föreställt mig. Pudra över lite florsocker och dekorera med rivet apelsinskal och några apelsinklyftor…
Kladdkaka med Apelsinkrokant
2 ägg
3 dl strösocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör
100 g Marabou Mjölkchoklad med Apelsinkrokant
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och bryt ner chokladen. Rör om ordentligt till chokladen smält och det är en jämn smet.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.
Rör ner dem torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan smörblandningen.
Smöra en form och pudra med kakao. (jag använder mig av en form med 23 cm i diameter)
Häll i smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
4 kommentarer
farmor
Jag satsar på LCHF ”kladdis” för Erics skuld. By the way – vilken vacker lite vårlik ”bloggbild”. Me like. Kram farmor.
Hemma hos Andrea
Har faktiskt aldrig testat Lchf Kladdkaka, har du ngn gott recept att dela med dig av?
Tack, visst är den fin! Antar att du menar Headern (huvudbilen), härliga färger… kram kram
farmor
Visst har jag det: 100 g smör, 2 ägg, 2 dl sukrin, 1 dl mandelmjöl, 4 msk kakao, 1 krm vaniljpulver, 1 krm salt.
Smält smöret. Vispa ägg och sukrin poröst. Tillsätt mandelmjöl, kakao, vanilj och salt. Grädda i max 10.min i 175 gr. Visp och goda bär till. Eric och jag har njutit var sin arraksbulle till fiket i dag. Mumsigt värre.
Pingback: