Frasiga Pannkakor med Vaniljglass
Frasiga Pannkakor med Vaniljglass
I söndags fick vi frasiga pannkakor med vaniljglass och hallonsylt till lunch, tänk att pannkakor kan vara så gott! Jag har fått tipset att använda mineralvatten i pannkaksmeten för att få riktigt frasiga pannkakor men mineralvattnet hade gått åt så jag använde iskallt kranvatten istället och det gick alldeles utmärkt, tunna, luftiga och frasiga pannkakor, mums!
Jag minns när jag var liten och skulle på utflykt med skolan då brukade mamma göra pannkakor kvällen innan, som hon fyllde med sylt eller strösocker och rullade till små rullar och lade ner i en matlåda, godaste massäcken…
Frasiga Pannkakor – ca 12 stycken
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1-2 tsk vaniljsocker
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smält smör
1 dl mineralvatten eller iskallt kranvatten.
Smör till stekning
Gör så här
Blanda mjöl, salt och vaniljpulver i en bunke.
Blanda mjölet och hälften av mjölken till en klumpfri smet.
Tillsätt sedan resten av mjölken.
Knäck i äggen, ett i taget.
Smält smöret i stekpannan och häll det i smeten.
Ställ i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ta ut bunken och tillsätt vatten.
Lägg en klick smör i stekpannan och stek pannkakan på medelhög värme i någon minuter på varje sida.
Lägg en ny klick smör för varje pannkaka då blir dem riktigt frasiga och fina.