EFTERRÄTTER

Hallonrutor

hallonkaka

Hallonrutor

Har haft detta recept på hallonrutor i min receptlåda en längre tid men har inte kommit mig för att baka dem, men ojoj vad dem var goda!!! Receptet kommer från Hemköps egna tidning Salt & Peppar.

Dessa goda hallonrutor var så otroligt enkla att göra, det gick fort och dem innehåller ingredienser man oftast har hemma. Jag använde mig av frysta hallon i kakan och nästa gång ska jag nog testa med körsbär.

Perfekt slänga ihop kaka som känns väldigt lyxig och helt klart en ny favorit, den kommer bakas många gånger och jag tror garanterat att den kommer imponera på de flesta.

hallonkaka

Hallonrutor – ca 12 stora rutor (eller små munsbitar)

250 g smör

5 dl strösocker

3 ägg

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

250 g hallon (frysta eller färska)

 

Garnering

Florsocker

Färska hallon

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull.

Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen, ett i taget.

Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör ner i smeten.

Bred ut smeten i en långpanna eller form, (ca 25 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper.

Strö över hallon och tryck ner dem lite i smeten.

Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills kakan fått fin färg.

Låt svalna, skär i rutor och pudra med florsocker.

hallonkaka

hallonkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.