EFTERRÄTTER

Brownie

brownie

Brownie

Var hos min syster i lördags och hon bjöd på riktigt goda kladdkakemuffins som hade fått stå i kylen över natten och gotta till sig precis som dessa brownies ska göra för att smaka allra bäst.

Hittade receptet på dessa otroligt goda och chokladiga brownies på Matplatsen som är en väldigt trevlig mat och bakblogg. Kan varmt rekommendera både kakan och bloggen… 

chokladchoklad

Brownie

240 g smör

5,5 dl strösocker

4 ägg

1,5 dl kakao

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 msk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

200 g mörk choklad

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm.

Smält smöret på låg värme och tillsätt sockret.

Låt sjuda på svag värme under omrörning i ca 2-3 minuter tills sockret smält. Ställ åt sidan.

Rör ihop ägg, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.

Häll i smör och sockerblandningen och rör till en jämn smet.

Tillsätt mjölet och rör om.

Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Låt kakan svalna helt och ställ sedan in den i kylen i minst 6 timmar.

Skär sedan kakan i lagom stora bitar.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.