Jul

Saffranspannacotta med Björnbär

saffranspannacotta

Saffranspannacotta med Björnbär

Nu är det höst på riktigt och det går mot jultider. Butikerna börjar fyllas med julpynt, man börjar fundera över julklappar, julmat och julbak. På Statoil har man kunnat köpa lussebullar ett bra tag och saffransgifflarna från Pågen har anlänt till matbutikerna…

Jag är så sugen på att börja julbaka så jag har köpt några paket saffran och tjuvstartat julen så här i slutet av oktober och äntligen har jag fått till den perfekta saffranspannacottan! Gjorde några halvdanna försök förra julen men nu har jag ett vinnande recept…

Servera saffranspannacottan med färska björnbär och passionsfrukt.

saffranspannacotta

Saffranspannacotta med Björnbär – 8 små portioner

2 gelatinblad

1 paket saffran 0,5 g

5 dl grädde

1/2 dl strösocker

1 tsk äkta vaniljpulver

 

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 30 minuter.

Koka upp grädde med vaniljpulver, saffran och strösocker.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i grädden tills det smält.

Häll upp i portionsformar.

Täck formarna med plastfolie och ställ in i kylen i minst 5 timmar.

 

 

2 kommentarer

 • farmor

  Ska ha tantalunch nästa vecka och ska verkligen impa med denna lilla godsak efter den varmrökta laxen från fiskboden. Måste bara säga att jag beundrar dig, som har så mycket energi över att fixa, laga, tänka ut smarriga rätter m.m. och blogga samtidigt med ”barn, hus och hem”. Farmor

  • Hemma hos Andrea

   Det tycker jag, både saffran och pannacotta är så gott så en perfekt kombo eller hur 😉 Var Therese som introducerade denna smaskiga dessert för mig förr förra julen! Toppen att man kan förbereda det också så slipper man stå med desserten när gästerna kommit…

   Tack vad snäll du är, tycker att det är så roligt både med bakning, matlagning, fotografering och redigering och alla intressen får plats i bloggen 🙂 Kul att du kikar in så ofta…

   Kramar till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.