Knapriga kolasnittar med ingefära
Knapriga kolasnittar med ingefära
Julen närmar sig med stormsteg och i morgon är det första advent. Vi var uppe tidigt i morse så jag och barnen satte på oss förkläde och bakade lite julkakor, knapriga kolasnittar med ingefära och spröda saffransdrömmar. Det går alldeles utmärkt att frysa in småkakor och plocka fram en stund innan man ska fika så nu är vi förberedda för fikagäster under adventshelgerna.
Kolasnittar med Ingefära – ca 30 st
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och sirap krämigt med en elvisp.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, ingefära och blanda ner det i smeten.
Knåda till en deg.
Dela degen och rulla ut två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite.
Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
Låt kakorna svalna på plåten.