Medelhavsgrönsaker med pärlcouscous
Medelhavsgrönsaker med pärlcouscous
Har du smakat pärlcouscous? Det påminner lite om pasta i både smak och konsistens tycker jag. Detta är första gången jag tillagar pärlcouscous, jag har smakat det en gång tidigare på en tillställning vi var på och om jag inte minns fel var couscousen marinerad?! Jag har bara kokat den enligt beskrivningen på förpackningen och det tog ca 20 minuter.
Jag älskar doften som sprider sig i köket när man steker medelhavsgrönsaker! Det jag hade hemma var zucchini, paprika och röd lök så jag skivade dem och så fick dem stekas i lite olja, inte för länge så att dem blir sladdriga utan bara några minuter så att dem mjuknar något och får färg. Lite salt och svartpeppar också. Den kokta pärlcouscousen fick också åka ner i pannan i någon minut sen smulade jag fetaost över grönsakerna och toppade med några oliver, till detta en stekt kycklingfilé.
2 kommentarer
Camilla Ekheim
Det är min absoluta favorit, gör ofta goda sallader med pärlcouscous som bas, mumma!
Hemma hos Andrea
Det var hos er jag åt det första gången, på farmors fest! Men jag har för mig att du marinerad den i något, det var så gott iallafall! Och laxkuberna med aioli du hade gjort, mums! Det var en riktigt härlig buffé, älskar mat 🙂 haha!