Okategoriserade

Ruccola och mandelpesto

ruccola och mandelpesto

Ruccola och mandelpesto

Jag hade en påse med ruccola i kylen som började närma sig slutet – vad ska jag hitta på med denna då? Slängde ner en näve ruccola, lite mandlar, färsk basilika, vitlök, citron, olivolja, salt och peppar i en mixer – det blev en ruccola och mandelpesto! I en pesto ska det väl egentligen vara betydligt mer olja men jag valde att göra en magrare variant så denna pesto är lite mer grynig i konsistensen men vill du ha en mer typisk pesto ökar du bara på mängden olja, upp till en dl kanske. Den blev iallafall riktigt god och jag kan tänka mig att man kan blanda den med pasta eller färskpotatis eller bre ett lager på laxen och in i ugnen kanske eller på crostinis och toppa med hackade soltorkade tomater eller oliver. Jag måste testa!
ruccola och mandelpesto

Ruccola och mandelpesto

1 näve ruccola

1/2 dl mandel

1/2 dl basilikablad

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

skalet från 1/2 citron

ca 1 msk pressad citron

en nypa flingsalt

svartpeppar

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en mixer eller matberedare.

Smaka av och tillsätt mer vitlök/citron/salt/peppar om det behövs.

Klart! Hur enkelt som helst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.