Vegetariskt

Rödbetor och quinoasallad

sallad med rödbetor och quionoa

Rödbetor!!! Jag älskar rödbetor, kokta, inlagda, ugnsrostade, åhh så gott det är. På instagram kan man hitta massa inspiration inom alla möjliga kategorier och idag såg jag en bild på Hasselbacksbetor, hur spännande lät inte det. Hasselbackspotatis är ju bland den godaste potatisrätten som finns så det är klart att man borde kunna göra en liknande rätt av andra råvaror, ska testa dem där betorna någon dag.

Här fick det bli en sallad på kokta rödbetor, quinoa, babyspenat, minimozzarella och rostade pinenötter. Över den kokta quinoan ringlade jag lite olivolja, vit balsamvinäger och lite nymald svartpeppar. Mozzarellan är väl kanske inte den ultimata osten till rödbetorna men det var det jag hade hemma. Jag tycker att fetaost eller chévre gör sig bättre men det är självklart en smaksak.
sallad med kokta rödbetor och quinoa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.