Sockerfritt

Mandel & gojibollar

mandel och gojibollar

Mandel och gojibollar

Jag älskar att baka med dadlar och här kommer ännu ett recept på dadelbollar, denna gång med mandlar och gojipulver. Gojibär anses vara bland det nyttigaste man kan äta och är rikt på både c-vitamin och järn som bland annat bidrar till att minska trötthet och utmattning. Gojibär är gott att blanda ner i müsli och toppa frukostyoghurten med eller varför inte boosta salladen med en näve. Gojipulver funkar utmärkt att blanda ner i smoothies och så självklart i dadelbollar. Vad smakar gojibär då? Det smakar lite sött, påminner lite om tranbär men med en lite beskare eftersmak.

mandel och gojibollar

Mandel och gojibollar – ca 10 stycken

1,5 dl mandlar

1 tsk gojipulver

6 urkärnade dadlar

1 tsk Raw kokosolja

1/2 tsk vaniljpulver

2 tsk cacao

1 msk starkt kallt kaffe

Kokosflingor och gojipulver till garnering

 

Gör så här

Blanda mandlarna och gojipulver i en mixer till ett mjöl.

Blanda i övriga ingredienser och mixa till en fast smet.

Forma små bollar.

Blanda kokos och gojipulver för att rulla bollarna i.

Förvara i kylen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.