Okategoriserade

Avocado och mangoglass med ingefära

avocado och mango glass sockerfri

Något jag alltid har hemma är frysta bär och fryst banan. Fryst banan är perfekt att blanda ner i smoothies och även toppen att göra glass med. Denna enkla och sockerfria glass består av avocado, banan, mango och kvarg sen slängde jag även i lite ingefära och pressad citron. Du blandar alla ingredienser med en stavmixer och du får då en krämig och god glass som funkar lika bra till frukost som dessert. Smaksättningen kan man variera efter smak och tycke, mangon kan bytas ut mot annan fryst frukt eller bär, toppa med kokos eller hackade nötter. Behåll banan, avocado och kvarg som grund sen är det bara att blanda i sånt man tycker om och testa sig fram till sin favoritglass.

 

Avocado och mangoglass med ingefära – 1 port

1/2 avocado

1/2 fryst banan

ca 1,5 dl fryst mango

1/2 dl kvarg, naturell

lite pressad citronsaft

1 bit ingefära (ca 1 tsk)

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser med en stavmixer till en slät konsistens.

Servera genast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.