Smårätter med melon
Tänk vad mycket gott man kan göra med melon och här är några enkla smårätter som i stort sett innehåller samma ingredienser men ser helt olika ut. Jag har använt vattenmelon, cantaloupmelon och galiamelon. Antingen kan man servera rätterna som förrätt eller som småplock medan man väntar på maten eller som tillbehör till varmrätten. Sen kanske man inte väljer att servera alla samtidigt, blir ju väldans mycket melon.
Melon och fetaostkuber, tärna melon och fetaost och lägg upp på ett fat, peppra och ringla eventuellt över lite olivolja. Du kan också toppa med färsk basilika eller mynta. Melonpizza av vattenmelon med smulad fetaost och rostade solroskärnor, skiva melonen och lägg på ett fat, peppra och toppa med fetaost, rostade solroskärnor och basilika. Räkspett marinerade i lime och chili med melonkulor, gröp ur melonerna med en melonskopa, lägg räkorna i en skål och pressa över lite limesaft, rivet limeskal och finhackad chili, trä melon och räkor på spett.