Sallad & grönsaker

Mozzarella med chili, timjan & citron

Mozzarella med chilimarinad
Här kommer ett tips på ett tillbehör som smakar fantastiskt. Skivad mozzarella med en dressing på olivolja, vit balsamvinäger och chili, toppad med timjan och rivet citronskal. Servera mozzarellan som en sidorätt till kött eller kyckling eller varför inte som ett tillbehör till charkbrickan. Jag skulle nog även kunna tänka mig att servera detta som en enklare förrätt tillsammans med ett gott bröd som man kan doppa i oljan. Eller tänk dig ett stort fat på en buffé, färgglatt och vackert.

 

Mozzarella med chili, timjan & citron

1  påse mozzarella á 125 g

1/2 liten röd chili

2 tsk vit balsamvinäger

2 tsk olivolja

salt

svartpeppar

rivet citronskal

färsk timjan

 

Gör så här

Skiva mozzarellan och lägg upp på ett fat.

Finhacka chili och blanda med balsamvinäger och olivolja.

Smaka av med salt och peppar.

Ringla dressingen över mozzarellan och toppa med färsk timjan och rivet citronskal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.