Mozzarella med chili, timjan & citron
Här kommer ett tips på ett tillbehör som smakar fantastiskt. Skivad mozzarella med en dressing på olivolja, vit balsamvinäger och chili, toppad med timjan och rivet citronskal. Servera mozzarellan som en sidorätt till kött eller kyckling eller varför inte som ett tillbehör till charkbrickan. Jag skulle nog även kunna tänka mig att servera detta som en enklare förrätt tillsammans med ett gott bröd som man kan doppa i oljan. Eller tänk dig ett stort fat på en buffé, färgglatt och vackert.
Mozzarella med chili, timjan & citron
1 påse mozzarella á 125 g
1/2 liten röd chili
2 tsk vit balsamvinäger
2 tsk olivolja
salt
svartpeppar
rivet citronskal
färsk timjan
Gör så här
Skiva mozzarellan och lägg upp på ett fat.
Finhacka chili och blanda med balsamvinäger och olivolja.
Smaka av med salt och peppar.
Ringla dressingen över mozzarellan och toppa med färsk timjan och rivet citronskal.