Sallad & grönsaker

Päron och fänkålssallad med granatäpple

päron och fänkålssallad med granatäpplepäron och fänkålssallad med granatäpple

I våras var jag nominerad i Life Blog Awards, en tävling som Life Hälsokostkedjan anordnade. Jag var nominerad i kategorin bästa supermatsblogg tillsammans med ett gäng andra fantastiska bloggar. En av de andra nominerade i samma kategori var Foodjunkie, en jätteinspirerande blogg med massvis av fräscha recept med fokus på vegetarisk mat. Jag kikar in på hennes blogg emellanåt och jag fastnade för en sallad hon gjorde för ett tag sedan av päron, fänkål och granatäpple. Låter lite speciellt men väldigt spännande och jag var ju tvungen att testa. Jag använder ytterst sällan fänkål i matlagning, tror till och med att enda gången jag använt det var i en fisksoppa.

Tycker det var en väldigt god och lite annorlunda sallad, gjorde sig mycket bra till lax. Jag följde beskrivningen men tillsatte även lite dill. I salladen är det som sagt päron och fänkål som du river med hjälp av en osthyvel. Lägg rivet i en skål och blanda ner granatäpple och klipp i dillen. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger, pressa över lite citron, salta, peppra och strö över lite chiliflingor och blanda ihop allt. Spännande eller hur!

päron och fänkålssallad med granatäpplepäron och fänkålssallad med granatäpple

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.