Rödbetor med flingsalt
Hur gott är det inte med rotfrukter och framför allt rödbetor. Här har jag låtit koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Ringlat över lite olivolja och toppat med flingsalt. Ett riktigt gott och enkelt tillbehör som passar lika bra till fisk, kyckling och kött. Vill man lyxa till rödbetorna lite kan man smula över lite fetaost eller chèvre och toppa med rostade pinjenötter.
Laxen har jag saltat och pepprat och stekt hastigt på ena sidan i olivolja för att den ska få lite färg. Sen lade jag laxen i en ugnsform och smaksatte med lite citronsaft, rivet citronskal och färsk timjan och tillagade mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
2 kommentarer
Karin Fitness&Hälsa
Rödbetor alltså! Det finns ju knappt något godare.
Måste koka det till morgondagens middag!
Hemma hos Andrea
Visst är det gott 🙂