Fisk & Skaldjur

Senapstorsk

torsk

Senapstorsk

Idag står Marcus för middagstipset och det är verkligen en riktigt god vardagsrätt, panerad torsk i senapssås med kokt potatis. Till denna rätt serverar man rivna morötter med strösocker enligt Marcus men jag hoppar gärna över strösockret, morötterna är ju redan söta och smakrika i sig?!

Det är väldigt svårt att uppskatta mått i denna rätt men du ska gegga in fisken i rikligt med senap och sedan täcka den med ströbröd. I såsen har man också senap efter smak och tycke men ca 2-3 msk är lagom.

torsk

Senapstorsk 3-4 portioner

400 g torsk (1 block)

senap

ströbröd

2-3 förpackningar matlagningsgrädde

 

Gör så här

Tina torsken och separera filéerna.

Pensla rikligt med senap över filéerna.

Täck dem sedan med ströbörd.

Stek torsken på båda sidorna i rikligt med smör.

Häll grädden i en bunke och rör ner 2-3 msk senap.

När torsken fått en fin färg häll ner grädden runt om fisken och och låt småputtra i 15-20 minuter.

Servera med kokt potatis och grönsaker.

 

2 Comments

    • Hemma hos Andrea

      Marcus är uppväxt med denna goda senapstorsk och det är verkligen jättegott och visst är det kul att förnya dem ”gamla vanliga” recepten lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.