FISK OCH SKALDJUR,  Sallad & grönsaker

Rödbetor med flingsalt

rödbetor med flingsalt

Hur gott är det inte med rotfrukter och framför allt rödbetor. Här har jag låtit koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Ringlat över lite olivolja och toppat med flingsalt. Ett riktigt gott och enkelt tillbehör som passar lika bra till fisk, kyckling och kött. Vill man lyxa till rödbetorna lite kan man smula över lite fetaost eller chèvre och toppa med rostade pinjenötter.

Laxen har jag saltat och pepprat och stekt hastigt på ena sidan i olivolja för att den ska få lite färg. Sen lade jag laxen i en ugnsform och smaksatte med lite citronsaft, rivet citronskal och färsk timjan och tillagade mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

rödbetor med flingsaltrödbetor med flingsalt och lax

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.