Kolasnittar med ingefära
Gillar du precis som jag ingefära kommer du älska dessa kolasnittar med smak av ingefära. Om du endast ska baka en sak till Jul så är det dessa goda kakor. Dem är knapriga men samtidigt lite sega, tydlig smak av kola och man anar ingefäran. Dem är magiska! Det går alldeles utmärkt att frysa in dem också, bara ta fram en stund innan servering. Dem är till och med goda när dem fortfarande är frysta.
Kolasnittar med Ingefära – ca 30 st
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och sirap krämigt med en elvisp.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, ingefära och blanda ner det i smeten.
Knåda till en deg.
Dela degen och rulla ut två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite.
Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
Låt kakorna svalna på plåten.