Småkakor

Russinkakor

russinkakor

Russinkakor

Det här är en favoritkaka och det finns ingen som gör dem bättre än Marcus farmor. Sist vi var där hade jag bestämt mig för att inte äta något från kakfatet utan nöja mig med kaffe. Jag menar jag är ju vuxen, fattar mina egna beslut och kan hålla mig till det jag bestämt, men nej jag kunde inte motstå russinkakorna.

Att motstå godsaker är inte min starka sida…

russinkakor

Russinkakor – ca 40 stycken

1 dl russin

200 g smör

1,5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

finrivet skal av 1 citron (kan uteslutas)

 

Gör så här

Lägg russinen i 1 dl vatten i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör smör och socker pösigt med en elvisp.

Blanda mjölet med bakpulver och sikta ner det.

Häll av vätskan från russinen.

Blanda ner russin och citronskal.

Rulla degen till kulor och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Platta till dem lite med handen och räffla dem med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.