Russinkakor
Russinkakor
Det här är en favoritkaka och det finns ingen som gör dem bättre än Marcus farmor. Sist vi var där hade jag bestämt mig för att inte äta något från kakfatet utan nöja mig med kaffe. Jag menar jag är ju vuxen, fattar mina egna beslut och kan hålla mig till det jag bestämt, men nej jag kunde inte motstå russinkakorna.
Att motstå godsaker är inte min starka sida…
Russinkakor – ca 40 stycken
1 dl russin
200 g smör
1,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 citron (kan uteslutas)
Gör så här
Lägg russinen i 1 dl vatten i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör och socker pösigt med en elvisp.
Blanda mjölet med bakpulver och sikta ner det.
Häll av vätskan från russinen.
Blanda ner russin och citronskal.
Rulla degen till kulor och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Platta till dem lite med handen och räffla dem med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
2 kommentarer
farmor
Det är svårt för oss kakmonster. Speciellt när man är borta. Hemma kan man ha fredad zon om man slutar baka och köpa hem. Vem gör det?
Hemma hos Andrea
Det är omöjligt, haha!