Smoothies

Grön Smoothie, Rawfika & Quinoa

En frisk och fräsch grön smoothie gjord på spenat, färsk ananas, fryst mango, pressad citron, riven ingefära och vatten.

Jag har alltid älskat smoothie av olika slag och dom varianter man späder ut med vatten är nog favoriten. Känns så fräscht och läskande. Ingefära har jag ofta i mina smoothies och det ger lite sting och väldigt god smak tycker jag.

Den här fina boken fick jag i födelsedagspresent. Vackra bilder och magiska recept på fika utan gluten och vitt socker.

Quinoasallad med fetaost, oliver, cashewnötter, kikärtor, avokado, körsbärstomater, rödkål, blandsallad och vinägrett.

Vinägrett – 3 delar olivolja, 2 delar vit balsamvinäger, salt, svartpeppar & riven vitlök.

Tänkte att jag ska försöka införa lite mer vegetarisk mat hemma så igår bjöds det på quinoasallad. Det gick inte hem alls. Barnen pillade lite i maten, smakade några tuggor och konstaterade att detta var inte gott. Jag tyckte det var jättegott och nu fick jag matlåda också eftersom övriga familjen inte direkt slevade i sig, haha.

Hade jag serverat alla grejer var för sig hade dom nog ätit med god aptit för allt jag hade i salladen tycker dom egentligen om. Jag tror att det var quinoan som var problemet och jag har läst någonstans att ett barn kan behöva smaka på maten upp till 20 olika tillfällen för att acceptera den. Så någon gång längre fram kanske även quinoa går hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.