julköttbullar
Jul,  JULRECEPT

Julköttbullar

Julköttbullar

December månad har verkligen gått fort och nu är det inte många dagar kvar till julafton. Igår slängde jag ihop lite glutenfria köttbullar på fläskfärs och de blev väldigt goda och juliga.

Då jag inte brukar lägga någon större energi på dukning så var jag ju tvungen att testduka så att det blir som jag föreställt mig. Jag känner mig nöjd och nu ska det bara kompletteras med några små inköp innan jul. Behöver snöre i naturfärg och några fler hyacinter. Dukarn ska självklart strykas också. Köpte dukarna på Hemtex och just nu är det 100 kr rabatt på massa fina dukar.

Vilka färger dukar du med till Jul??

Julköttbullar

ca 1 kg fläskfärs

1 gul lök

2 äggulor

1 tsk kryddpepparkorn

1 tsk vitpepparkorn

1,5 tsk salt

3 dl vispgrädde

2 msk rapsolja

 

Gör så här

Hacka löken fint.

Stek löken mjuk i smör utan att den får färg.

Blanda ihop alla ingredienser och forma små köttbullar.

Värm rapsolja i en stekpanna och släng i en stor klick smör.

Stek köttbullarna några minuter.

 

2 kommentarer

 • Mrs M

  Firar också jul hemma i år. Har inte ens tänkt på dukningen. Tack för inspirationen 🙂
  Och mandelbräcken i tidigare inlägg måste jag bara göra. Misslyckades med knäcken härom dagen (trots termometer och 124 grader som det stod i receptet) så mandelknäck blir nog bättre.

  • Hemma hos Andrea

   Hej! Jag har aldrig tänkt på dukning förut men så var jag hos frisören i förra veckan och vi började prata juldukning och jag blev så inspirerad och sugen på att göra lite extra fint. Var väldigt roligt.

   Haha, ja knäck och kola är inte det enklaste. Jag hoppade knäcken i år av just den anledningen 😉

   God fortsättning/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.